Svečanom projekcijom filma u bioskopu Cineplexx Ušće, 6. aprila u 20 časova, Afterparti, novi  film Luke Bursaća, ulazi na redovan  repertoar bioskopa u Srbiji.

Afterparti, stoji u saopštenju distributera Fame Solutions, potpisuje, na čelu sa rediteljem Lukom Bursaćem, najmlađa autorska ekipa u poslednjih nekoliko godina, a ujedno predstavlja i novu generaciju mladih glumaca: Radeta Ćosića, Nikolu Šurbanovića, Vladimira Gvojića, Janu Milosavljević

Sinopsis otkriva sledeće: Marko-Mare (Ćosić) je moderni Džimi Barka, čovek rastrzanih strasti, harizmatičan i ambiciozan. Radi kao barmen u poznatom beogradskom klubu Lajn, a mašta da postane glumac. Pored ludog noćnog života, često odlazi na kastinge i snima sve što mu se ponudi. U tome mu pomaže i njegova prijateljica/povremena devojka Tića (Milosavljević). Tića, kao Maretovi prijatelji Kinez (Šurbanović) i Perika (Gvojić), smatraju da je on zvezda. I sam Mare veruje u to, ali da ga uspeh tek čeka. Zato se prijavljuje za kasting za kultnu seriju Igra prestola

Afterparti je svoju svetsku premijeru imao na 45. FEST-u, 5. marta 2017. u Sava centru; a na ovom festivalu je Bursać nagrađen za „najbolji debi“ u okviru nacionalne selekcije Srpski film. Luka Bursać (1990) je diplomirao filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi studentski filmovi su prikazivani na filmskim festivalima u Beogradu, Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji, Trstu, Temišvaru, Banja Luci i Rimu. Bursać je pre Tmine i Afterpartija režirao i kratke igrane filmove Isti kurac, Serotonin i Izgledaš mi do jaja kad sam odvaljen, kao i kratki dokumentarno-igrani film Tri.

Afterparti: Bjelica / Šurbanović / Ćosić.

Pored Ćosića, Šurbanovića, Gvojića i Jane Milosavljević, zapaženu ulogu u Afterpartiju je ostvarila i debitantkinja Teodora Bjelica, baš kao i iskusna glumačka imena:  Lidija Vukićević, Dragan Jovanović i Slobodan Beštić. Bursać je napisao scenario za film i režirao ga, a za ključne saradnike je odabrao direktora fotografije Dušana Grubina i montažera Đorđa Stankovića.

Scenografija je zasluga Sonje Nenadić i Katarine Plavše, a kao kostimografkinja je angažovana Dijana Damjanović. Muziku potpisuje Aki Species (Ahmed Hajdarović), dok je producent, kako smo već istakli, Rade Ćosić. Film je nastao u produkciji produkcijskih kuća Ljuti bicikl i Mašina & Zec, a distribuira ga Fame Solutinos. Afterparti traje 101 minut.

Đorđe Bajić