Ovih dana je završeno snimanje kratkog igranog filma Norveška (radnog naslova Tamo) čiju režiju potpisuje mlada rediteljka Katarina Janković. Film Norveška je diplomski rad na master studijama producentkinje Dragane Jakovljević, koja je na ovom projektu i scenaristkinja. Projekat je prošao na konkursu Filmskog centra Srbije u kategoriji sufinansiranja studentskih završnih filmova dobio podršku u iznosu od 300.000 dinara.

Film je rađen po originalnoj ideji Dragane Jakovljević, a okosnicu priče čini zategnut odnos između sina koji sa skrivenim namerama dolazi u posetu roditelju i oca emotivno otupelog i distanciranog od svog nezrelog jedinca.

Pored rediteljke i producentkinje, svoj doprinos su dali: direktorka fotografije Ana Melentijević, snimatelj zvuka Adriano Mantova, kostimografkinja Senka Radivojević, scenografi Jovana Pešić i Vladimir Vićentić, montažerka Mila Delić i glavna organizatorka Vanja Lozanović. Glumaki ansambl čine: Ivan Marković, Radovan Miljanić, Andrija Bošković i Milica Janevski, te glumac naturščik, Raša Milčević.

Premijera filma planirana je za oktobar, a nakon toga sledi prijavljivanje na brojne  studentske festivale, u Srbiji i inostranstvu.

Norveška: ekipa na okupu

Zoran Janković