U utorak, 17. oktobra, sa početkom u 20:30, u beogradskom Sava centru zakazana je svečana premijera novog srpskog filma, koji će već u četvrtak, 19. oktobra stići i na redovan repertoar ovdašnjih bioskopa; reč je o filmu Prokleti pas scenariste i reditelja Dragana Pešikana.

Prokleti pas – Srđan Žika Todorović

Dragan Pešiklan je ranije bio poznat kao filmski novinar, a docnije i kao filmski producent – bio je izvršni producent filmova Cinema Komunisto (2011) Mile Turajlić i Jelena, Marija, Katarina (2012) Nikite Milivojevića. Prokleti pas predstavlja njegov scenaristički i rediteljski prvenac. Ovaj film je nastao u privatnoj produkciji, pod okriljem kuće 3K Produkcija, a producenti su: Jadranka Drinić, Veselin Jevrosimović i Dragan Pešikan.

Prokleti pas – Maja Lukić, Nina Seničar i Jelena Galović

Direktor fotografije je Radoslav Rade Vladić, a montažer Ivan Milosavljević. Muzički supervisor  je Nemanja Mosurović, a numere za film su komponovali: Peđa Adamović, Slobodan Negić, Jovan Marić, Luka Slavić i Boris Zaborski. Scenografija je delo Nenada Paranosića, a kostimografkinja je Gordana Angelovski. Za vizuelne efekte je bio zadužen Nebojša Rogić Roga.

Autori filma Prokletog psa određuju kao akcionu crnu-komediju, a u ovom filmu gledaćemo naredne glumce: Srđana Žiku Todorovića, Ninu Seničar, Jelenu Galović, Maju Lukić, Igora Pervića, Ivana Jevtovića, Miloša Vlalukina, Milicu Zarić, a tu su i: Aleksandar Šapić, Đorđe David, Jelena Rakočević, Marko Mak Pantelić, Greg DeKjur, Nemanja Radulović, Maja Šuša, Nemanja Janičić, Veselin Jevrosimović, Dušan Radojčić, Janko Cekić, Darko Ivić, Nikola Glišić, Luka Tabašević, Ivan Zablaćanski

Sinopsis filma ukazuje na sledeće: Obično mi biramo psa, a nekada i pas izabere nas… Izborom jednog psa Aleksandra, Jovana i Marija dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodiSergej, neumoljivi narko diler. Aleksandrina američka lična karta i FBI propusnica njenog verenika dovode kriminalce u zabunu da je reč o međunarodnoj akciji, a kako su i potkupljeni policajci na strani bande, ove tri devojke ostaju bez izbora i primorane su da uzmu stvari u svoje ruke…

Prokleti pas – Ivan Jevtović i Srđan Žika Todorović

Film traje 88 minuta. Film će premijeru u Novom Sadu imati u bioskopu Arena Cineplex 18. oktobra, s početkom u 20:30, a 19. oktobra Prokleti pas će stupiti u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije.

Zoran Janković