SRB ENG

Radovi u toku: Završeno snimanje novog filma reditelja Miloša Avramovića

1. дец 2017 | Autor: Đorđe Bajić
Snimanje Južnog vetra završilo se  23. oktobra, a juče je u bioskopu Roda Cineplex organizovana konferencija za medije povodom poslednje klape, na kojoj su govorili reditelj, glumci i producenti.

Snimanje se pretežno odvijalo na teritoriji gradske opštine Zvezdara u naselju Mirijevo. Scenario Južnog vetra inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. To je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

„Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 1990-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja“, rekao je Miloš Avramović, reditelj i scenarista filma. „Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime.”

„Miloš Avramović ija smo skoro dve godine pregovarali o filmu, uz veliku borbu i entuzijam uspeli smo da realizujemo snimanje „Južnog vetra“. Za mene ovaj film ima posebno značenje zato što ima jedan mali predznak podviga da se održi kinematografija kod nas i vrati publika u bioskopske sale. Mislim da će ovo biti film koji će sa uživanjem gledati sve generacije više puta“ rekao je glumac Miloš Biković.

Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac i Jovana Stojiljković samo su deo glumačke ekipe najnovijeg ostvarenja domaće kinematografije, filma „Južni vetar“, koji nam donosi novu uzbudljivu krimi priču. Južni vetar je 2010. godine nagrađen sredstvima za razvoj scenarija na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda, a potom je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije, gde je nagrađen sredstvima za produkciju. Ovaj film realizovale su producentske kuće Režim, Archangel Studios i Art Vista, a premijeru možemo očekivati krajem februara 2018. godine.

Đ. B.