Sinoć, 17. februara, u čuvenom berlinskom klubu SilverWings, uspešno je održan prijem Filmskog centra Srbije povodom nastupa srpske kinematografije, srpskih autora i samog FCS-a na aktuelnom izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Za prijem je danima i sedmicama unapred vladalo veliko interesovanje, a sinoć je u klubu SilverWings bilo oko 600 gostiju iz filmskog sveta – filmskih autora, producenata, distributera, agenata prodaje filmova u svetu, predstavnika drugih festivala, učesnika, gostiju Berlinskog festivala ove zime i inih filmskih profesionalaca.

Među prisutnima su bili i Milan Marić, mladi srpski glumac koji je ostvario glavnu i naslovnu ulogu u rusko-poljsko-srpskom filmu Dovlatov, prikazanom u glavnom takmičarskom priogramu ovog festivala, Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi, čiji je kratki animirani film Neputovanja uvršten u takođe zvaničnu festivalsku selekciju, Generation 14Plus, te Jelena Mitrović, producentkinja tog ostvarenja, i Goran Radaković, srpski glumac koji je ostvario ulogu u rumunskom filmu Liminuda, delu oficijelne festivalske filmske selekcije.

Zoran Janković