Jovanu Milovanović pamtimo kao crvenokosu devojčicu Dacu iz filma Miloša Radovića „Pad u raj“. Danas, petnaest godina kasnije, Jovanu gledamo u serijama „Moja generacija Z“ i „Sinđelići“, kao i u kratkom postapokaliptičnom hororu „Poslednji putnik“ u kome tumači glavnu ulogu. Ali, to nije sve.  U narednih nekoliko mesecu mlada glumica će se  na malim ekranima pojaviti u još dve serije.

Jovana Milovanović je nedavno završila snimanje pete sezone popularne serije „Vojna akademija“. O tom iskustvu nam je ispričala sledeće: „Tumačila sam lik Nevene Reljić i imala priliku da sednem u čuveni simulator, kao i u lastu, da vidim avione i helikoptere kako uzleću pored mene i da na kratko uđem u čizme kadeta pilota. Vreme na snimanju sam provodila sa pilotima koji lete preko dvadeset godina, kao i saradjujući sa predivnom filmskom ekipom koja se nalazila ispred i iza kamere.“ Režiju, kao i uvek do sad, potpisuje Dejan Zečević, a početkom oktobra u bioskope stiže i film „Vojna akademija 5“. U filmu se ne pojavljuje lik Nevene Reljić, ali ćemo novu kadetkinju gledati u seriji kada krajem godine počne njeno emitovanje na RTS-u.

Jovana je dobila ulogu i u seriji „Preživeti Beograd“, koja nastaje po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Đorđe Stanimirovića. Planirano je da se ova savremena prića o životu mladih u prestonici na malim ekranima pojavi tokom jeseni na televiziji Pink. „Trenutno snimam seriju Preživeti Beograd, u kojoj glumim Sonju“, kaže Jovana. „Ona je rođena Beograđanka koja ne voli da se druži sa ljudima koji su došli iz unutrašnjosti i ne pruža im priliku da se predstave i pokažu neku iskreniju i dobronamerniju stranu društva. Sonja je bahata, površna, slobodna i na početku jedan od negativnih likova u seriji. Kako će se njen lik dalje razvijati, videćete kada serija počne da se imituje.“

Foto: Emilija Gajić
Đorđe Bajić