Večeras, 12. novembra, biće održana premijera filma „Realna priča“, debitantske režije glumca Gordana Kičića. Nastanak ovog filma podržali su Filmski centar Srbije i Filmski centar Crne Gore.

Gordan Kičić se u „Realnoj priči“  (engleski naslov: „Common Story“) po prvi put istovremeno našao u ulozi glumca, reditelja i producenta. „Bila mi je veoma važna saradnja sa kolegama, i moram priznati da smo film snimali na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Kičić. „Veoma sam zahvalan kolegama koji su imali sluha da isprate tekst i moju rediteljsku zamisao. Snimio sam film kakav sam želeo, a to je dramedija. Realna priča je komedija koja ima veoma mnogo emocija u sebi, vrlo iskren film, melodrama uvijena u komediju“.

Kičić  otkriva da mu je bila najvažnija  dobra saradnja sa kolegama, glumicom Ninom Janković koja igra njegovu suprugu u filmu, kao i ostalom glumačkom ekipom, pre svega dugogodišnjim prijateljima sa kojima deli kadrove, a to su: Nebojša Cile Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Gorica Popović, Svetozar Cvetković i Nenad Jezdić. U „Realnoj priči“ uloge su ostvarili i Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Nemanja Oliverić, Primož Ekart, Bojan Dimitrijević, Branka Šelić… Prvi put na filmu se pojavljuje Lana Lazović.

Sinopsis: Glumac Veljko Radisavljević (Kičić) ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko misli da je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove probleme, Veljko počinje da gubi osećaj za realnost.

„Realna priča“ je nastala u srpsko-crnogorskoj koprodukciji. Producent filma je Gordan Kičić, a izvršna producentkinja Snežana van Hauvelingen. Film je nastao u okviru produkcijske kuće Filmkombajn. Koproducent je Crossmedia Agency. Scenario je, prema motivima scenarija Miroslava Momčilovića „Razvedeni“, napisao Vladimir Simić, dok su saradnici na scenariju Gordan Kičić i Marko Manojlović. Direktor fotografije je Miladin Čolaković, film je montirao Dejan Urošević. Muziku su komponovali Nenad Marić (Kralj Čačka) i Marko Marić. Za zvuk su bili zaduženi Petar Stojičić (snimatelj zvuka) i Vladan Korać (dizajn zvuka), a kostime je kreirala Milena Miljković. Scenografija je delo Jovane Cvetković i Jelene Sopić. Maskerka je Tijana Draguljević.

Kao što smo vas ranije već obavestili, svečana beogradska premijera filma „Realna priča“ zakazana je za 12. novembar u 20:30 časova u Sava centru. Od 14. novembra Kičićev film će se naći na repertoaru bioskopa širom Srbije i regiona, a u ditribuciji Art Viste. „Realna priča“ traje 91 minut.

Đorđe Bajić