SRB ENG

Serija „Predstraža” na malim ekranima, Milan Todorović ponovo režira

08. februar 2021. | Autor: Đorđe Bajić
Treća sezona američke serije „Predstraža” (The Outpost) počinje sa premijernim prikazivanjem 9. februara u 21 na kanalu SCI FI. Ova popularna serija ponovo je kompletno snimana i montirana u Srbiji, pri čemu je korišćen kompleksan studijski set i brojne lokacije, među kojima su: Kalemegdan, Smederevska tvrđava, Petnička pećina kod Valjeva, klisura reke Vratne u istočnoj Srbiji. Brojni filmski radnici iz Srbije učestvovali su u stvaranju 3. sezone, među kojima su glumci: Predrag Bjelac, Radivoje Bukvić, Tijana Upčev, Dragan Mićanović; kostimograf Ivana Vasić Ingliš, reditelj Milan Todorović, direktor fotografije Igor Šunter i mnogi drugi.

Tijana Upčev u Predstraži

U ovoj avanturističkoj fantaziji glavnu ulogu tumači Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom Crna krv (Blekblads). U prvoj sezoni njenih avantura videli smo kako se Talon sveti za masakr izvršen u njenom selu od strane bande plaćenih ubica, dok se u drugoj sezoni susreće sa novim pretanjama. U trećoj sezoni nju je izdala njena spostvena vrsta. Ona pokušava da izmiri svoje prijatelje, ljude, sa nasleđem Crne krvi. Dok saznaje više o svojoj izgubljenoj porodici, Talon mora da razlikuje istinu od prevare da bi rešila misteriju svog porekla.

Treća sezona serije Predstraža sastoji se od 13 epizoda čije je emitovanje planirano širom sveta: u SAD-u, Velikoj Britaniji, Africi i Evropi, uključujući Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju na kanalu SCI FI.  Izvršni producenti su kreatori serija „Zvezdana kapija” i „Zvezdana kapija SG-1”, Din Devlin i Džonatan Glasner. Tvorci serije i Electric Entertainment izvršni producenti su Kajnan Grifin i Džejson Foler. Dženifer Grifin iz Arrowstorm Entertainment i Džonatan Ingliš iz kompanije Balkanic Media su takođe producenti.

Treća sezona „Predstraže” biće prokazivana utorkom na kanalu SCI FI, s početkom u 21 čas.

Đ. B.