Danas, 11. februara 2021. godine, počinje bioskopska distribucija filma „Jedini izlaz“ koga je, po scenariju Marka Popovića, režirao Darko Nikolić. Premijera ovog psihološkog trilera u kome glavnu ulogu tumači Anđelka Prpić održana je juče, 10. februara. „Jedini izlaz“ je, podsećamo, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije.

Sinopsis: Šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobija informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.  Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina.  Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

O svom iskustvu rada na ovom filmu, Darko Nikolić je u intervjuu za sajt Filmskog centra Srbije rekao sledeće: „Veliki sam poštovalac kriminalističkog žanra. Izuzetno volim trilere i to u svakom smislu – kao filmski stvaralac, pasionirani filmofil i predani čitalac. Tako je oduvek… Pre „Jedinog izlaza“ razvijao sa scenaristima nekoliko projekata koje nisam uspeo da realizujem – i svi su bili trileri. Psihološki, crnohumorni, hororični, ali uvek trileri.  Marko Popović i ja smo ranije dogovarali saradnju u vezi sa ekranizacijom njegovog romana „Jedan pogrešan korak“ i tako je do mene stigao njegov scenario za „Jedini izlaz“ – baš u trenutku kada je dobio podršku Filmskog centra Srbije za razvoj. Scenario i ja smo se prepoznali na prvo čitanje, pa sam predložio Marku da probamo zajedno da realizujemo film.“

Pored Anđelke Prpić i Ljubomira Bandovića, u „Jedinom izlazu“ glume: Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković, Klara Hrvanović

Film je producirao Marko Stanković, a koproducenti su Anđelka Prpić, Darko Nikolić i Marko Popović. Direktor fotografije je Miljan Milovanović, a muziku je komponovao Đorđe Miljenović. „Jedini izlaz“ traje 110 minuta, a distributer ovog filma u Srbiji je Art Vista.

Đorđe Bajić