SRB ENG

Film o Niku Kejvu na otvaranju ovogodišnje Slobodne zone

13. oktobar 2020. | Autor: Zoran Janković
Filmski festival Slobodna zona biće održan od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će 5. novembra u 19 časova svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma „Idiot Prayer“ u Kombank dvorani u Beogradu.

Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna 2020. neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu. Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace je deo trilogije koje čine filmovi 20.000 dana na zemlji i Još jednom s emocijom.

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti onlajn platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati filmski program festivala (www.kinokauch.com).

Projekcije će biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (Svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici. U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx-u.

Karte za svečano otvaranje mogu se kupiti od 12. oktobra na biletarnicama Kombank dvorane.

Ovogodišnji festival su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut i Movies That Matter.