SRB ENG

FMK i onlajn razgovori: Kreiranje kvalitetnih TV serija

07. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Razgovori sa višestruko nagrađivanim stvaraocima popularnih TV serija odigravaće se od 12. novembra do 23. decembra na Fakultetu za medije i komunikacije.

Fakultet za medije i komunikacije i MEDIA desk Srbije organizuju program posvećen razvoju i proizvodnji jednog od najpopularnijih medijskih formata današnjice – televizijskih serija.

Porastom broja VOD platformi (Video on Demand), serije su odavno prestale da budu isključivo namenjene televizijskoj publici, konačno su se izborile za status umetnički relevantnog sadržaja i postale dominantni dramski format za 21. vek. Forme, pravila i žanrovi se stalno menjaju, čineći serije najuzbudljivim poljem za rad u oblasti audiovizuelnih umetnosti.

Kroz seriju onlajn razgovora sa renomiranim producentima, rediteljima i scenaristima koji su sarađivali sa najvećim svetskim produkcijama poput BBC, HBO, Netflix, Universal, polaznici će imati priliku da se bolje upoznaju sa različitim etapama u procesu nastanka televizijskih serija. Program je namenjen filmskim i TV profesionalcima i studentima koji su zainteresovani da zarone dublje i otkriju ključne korake za razvoj uspešnih TV serija. Moderator razgovora je Vuk Ršumović, scenarista, reditelj i vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije.

Program se sastoji od pet sesija koje se održavaju putem Zoom aplikacije. Učešće na razgovorima je besplatno, a svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem onlajn formulara. Najkasniji rok za prijavljivanje je jedan dan pre datuma predavanja. Razgovori se održavaju na engleskom jeziku, bez prevoda.