SRB ENG

„Horizonti“ Svetislava Dragomirovića u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 20. decembra

18. дец 2018 | Autor: Zoran Janković
U redovnu bioskopsku distribuciji u Srbiji će u četvrtak, 20. decembra, stići i dugometražni igrani prvenac reditelja Svetislava Dragomirovića, film „Horizonti“, čiji je nastanak podržao i Filmski centar Srbije. Distriburter filma je kuća Megacom Film – MCF.

Horizonti su dosad prikazani na filmskim festivalima u Kairu, Montrealu, Astani, Bogoti, Raveni i Kotbusu, a u Srbiji su premijerno prikazani u Nacionalnoj selekciji ovogodišnjeg izdanja FEST-a. Film prati porodicu na rubu egzistencije, kada se, u trenutku kada padnu maske sa naših lica  manifestije tamna strana usamljene ljudske duše.

Svetislav Dragomirović je scenarista i reditelj ali, uz Ivicu Vidanovića i Dušana Đokovića, i producent ovog filma. Uloge u Horizontima tumače: Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Jovana Gavrilović, Stefan Bundalo, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka, Janko Cekić i Dušan Dragomirović.

Direktor fotografije je Strahinja Pavlović, montažer Nemanja Milojević, dok je autor muzike i dizajner zvuka Boris Šurlan. Scenografija je delo Maje Đuričić, a kostimi Ivane NestorovićSvetislav Dragomirović je reditelj nekoliko kratkih igranih i kratkih dokumentarnih filmova, a Horizonti su njegov prvenac na polju celovečernjeg igranog filma.

Film je nastao u produkciji kuća Cinnamon Films, Gray Tree Film i Akademije umetnosti u Beogradu, uz podršku Filmskog centra Srbije. FCS je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.

Naš razgovor sa Svetislavom Dragomirovićem o Horizontima u celosti možete pročitati OVDE: http://www.fcs.rs/20100/

Zoran Janković