SRB ENG

Najava: „Biser Bojane“ (2017) Milana Karadžića

15. феб 2017 | Autor: Zoran Janković

Novi film Milana Karadžića je romantična komedija sa krimi elementima u kojoj glavne uloge tumače, Slaven Došlo, Vanja Nenadić i Milutin Mima Karadžić, a čije je snimanje obavljeno na atraktivnim lokacijama Ade Bojane.

Podsećamo, sa oko 220 hiljada gledalaca Gorčilo, prethodni film Milana Karadžića, bio je najgledaniji domaći film u bioskopima na teritorijama Srbije i Crne Gore u 2015. godini. Ovom prilikom detaljnije vam predstavljamo Biser Bojane, novi film istog reditelja.

O čemu se radi u filmu? Đorđe Popović (glumi ga Slaven Došlo, poznat po ulogama u filmovima Panama, Vlažnost, Pored mene i Vojna akademija 3: Novi početak), mladi lekar iz Beograda, dobija poziv da upozna oca za koga mu je baka Emilija (Mira Banjac) rekla da je mrtav. Mladić odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje mladu kajterku Lolu (Vanja Nenadić, u svojoj prvoj većoj filmskoj ulozi), ćerku policijskog inspektora Rajka (Mladen Nelević).

Za to vreme Nikola Popović (Mima Karadžić), nakon višegodišnje robije, izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu po izlasku iz zatovra dočekuje bivši partner Roki (Miodrag Krstović) koji ukradeni plen želi za sebe. Nikola kreće po dijamante koji su sakriveni na Adi Bojani, a tamo ga dočekuju sestra Zorka (Dubravka Drakić), sestrić Đovani (Emir Ćatović) i ostala rodbina, baš kao i Đorđe – sin koga nikada nije sreo. Ali, nije Nikola jedini koji traga za dijamantima. Za petama mu je Rajko, ali i Matija (Andrija Milošević), bahati lokalni moćnik koji angažuje Sandru (Hristina Popović) da špijunira Nikolu.

Scenarista Bisera Bojane je Vlada Đurđević (scenarista serija Kuku, Vasa, Komšije, Nemoj da zvocaš), dok je direktor fotografije Milan Tvrdišić. Od ključnih saradnika Milana Karadžića tu su i: kompozitor Saša Milošević Mare, montažer Aref Zaabi, kostimografkinja Dragica Laušević, scenograf Milan Jeremić. Produkciju filma potpisuju Dragan Đurković i Milutin Mima Karadžić. Pored Karadžića, Došla i Vanje Nenadić u glavnim ulogama, u filmu glume: Mira Banjac, Andrija Milošević, Hristina Popović,  Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović, Emir Ćatović, Olivera Bacić, Andrea Mugoša

Biser Bojane sniman je u Ulcinju, Beogradu, na Adi Bojani i u Trstu. Distributer filma je beogradska kuća Art Vista. Premijera filma održaće se u sredu 15. februara u beogradskom Sava centru i dan kasnije u Areni Cineplex u Novom Sadu, nakon čega će uslediti redovna bioskopska distribucija i svečane projekcije u svim većim gradovima Srbije i Crne Gore.

 Zoran Janković