SRB ENG

Program povodom rođendana Vlade Divljana u UK „Parobrod“ u Beogradu

07. maj 2022. | Autor: Zoran Janković
Povodom rođendana Vlade Divljana, u utorak, 10. maja ove godine, u Ustanovi kulture „Parobrod“ u našem glavnom gradu biće organizovana projekcija filma, tribina i koncert, Divljanu u čast. Ulaz na sve događaje je slobodan.

Program:

17 časova  – Projekcija dokumentarnog filma „Nebeska tema“ Mladena Matičevića

19 časova – Tribina „Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu“ , autor i moderator Aleksandar Đuričić

21 čas –  Кoncert benda (ne)normalni

 

Aleksandar Đuričić – Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu

Simbol dobrog života, kvalitetne muzike i raspoloženja koje se nosilo u krčagu i delilo sa prijateljima, između svega ostalog, bio je i jeste Vlada Divljan. Taj dečko nije obećavao on je ispunjavao sve naše snove, mamio uzdahe, učio nas kako treba da se pleše i njiše, vodio nas je na more, ljubavlju terao kišu i pravio radosne dane. Bio je svetionik i kada je ovde bio mrkli mrak, a on svetli i dalje. I svojim osmehom i svojim glasom. Neponovljivo je njegovo preplitanje tananih emocija protkano istinskom ljubavlju prema svemu što vredi.

A o Divljanu govore: Mladen Matičević, Dubravka Marković, Zdenko Кolar, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Maks… i još neki koji nisu želeli da budu najavljeni, a imaju šta da kažu.

Nebeska tema scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika, kažu, čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Nebeska tema.

Pored filma i tribine, imaćete priliku da uživate i u fenomenalnom koncertu beogradskog sastava (ne)normalni. Bend ima dva autorska albuma(ne)kompatibilnosti i Refren za poneti, a ovog puta ih možete čuti u ulozi Vlada Divljan Tribute benda, po kom su poznati širom regiona.

Z. J.