SRB ENG

Radovi u toku: „Devojčice rokaju“ Mine Petrović (dokumentarni film)

6. авг 2019 | Autor: Zoran Janković
U toku je snimanje dokumentarnog filma „Devojčice rokaju“  montažerke i rediteljke Mine Petrović. Snimanje filma je u toku, trajaće i tokom  avgusta, a lokacije su Smederevo, Knjaževac, ali i grad Hvanneyri na Islandu.

Sinopsis: Mlada bubnjarka iz Smedereva, Viktorija Milošević (15) provodi raspust istraživajući prirodu, zvuke, ritam i sebe. Zanimljive momente hvata polaroidom, svira sama i sa prijateljicama. Posećuje i završni koncert Rok kampa za devojčice gde se ponovo sreće sa svojom mentorkom, bubnjarkom Selenom Simić, koja će joj otkriti jedno lepo iznenadjenje za ostatak raspusta.

Montažerka i rediteljka ovog ostvarenja je Mina Petrović, direktorka fotografije je Neda Mojsilović, a producentkinja Ikonija Jeftić (Akcija porodukcija). Sekretarica režije i prva pomoćnica rediteljke Sofija Budimir, dok je snimatelj i dizajner zvuka Luka Ožegović.

Film realizuje Akcija produkcija, u partnerstvu sa Rok kampom za devojčice i organizacijom Stelpur rokka! sa Islanda. Projekat je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije.

Zoran Janković