SRB ENG

U toku snimanje dugometražnog igranog prvenca „Autoput“ rediteljke Nine Ognjanović

03. septembar 2021. | Autor: Zoran Janković
Kako je javio portal RTS-a, od prvog septembra, na lokacijama oko sela Topli Do blizu Pirota i u okolini, odvija se snimanje dugometražnog igranog filma „Autoput“, koji je zajednička proizvodnja „Marko Stanković PR Pointless Media“ iz Beograda i Radio-televizije Srbije. Snimanje će trajati do 20. septembra, a ovo je, nakon filma „Metamorfoze“, druga koprodukcijska saradnja ove godine sa kojom RTS učestvuje pomažući jednoj mladoj autorki da snimi svoj debitantski dugometražni igrani film.

Autoput je ujedno diplomski rad rediteljke Nine Ognjanović na studijama filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nina potpisuje i scenario i režiju filma, a ovo ostvarenje podržano je i na Konkursu Filmskog centra Srbije (u kategoriji završnog studentskog filma).

Ispred produkcijske kuće „Marko Stanković PR Pointless Media“ producenti filma su David Jovanović i Kosta Ilić, a od strane RTS-a kreativni supervizor projekta je Marko Novaković, Odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa, dok je supervizor produkcije za RTS Marija Bereta.

Nina Ognjanović, Marko Novakovi (kreativni supervizor) i Jana Bjelica

U filmu Autoput jedna neočekivana poseta iz korena menja život malog izolovanog mesta u Srbiji. Osamnaestogodišnja Jana će učiniti sve da spasi stranca za kojeg je mislila da će je odvesti daleko odatle…

Jana Bjelica.

Glavne uloge poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače Svetozar Cvetković, Brana Stefanović, Igor Filipović, Eva Ras, Ninoslav Ćulum, Pavle Čemerikić, Vladimir Maksimović, Marta Bogosavljević, Zoran Živković, Dušan Ćule Jović, Mario Šaran, Rade Miljanić, Boško Puletić, Draga Ćirić Živanović, Slađa Radivojević, Vujadin Milošević i dečak Demijan Kostić.

Zlatan Vidović.

Direktor fotografije filma Autoput je Vladislav Andrejević, scenografkinja je Neva Joksimović, kostimografkinja Martina Malobović, za snimanje zvuka zadužen je Željko Srdić, a montažer filma je Rastko Ubović.

David Jovanović, producent

Svetska televizijska premijera filma Autoput planirana je na Radio-televiziji Srbije u jesen 2023. godine, nakon njegove festivalske i bioskopske distribucije.

Izvor: www.rts.rs

Foto: RTS

Z. J.