SRB ENG

Uz pomoć Filmskog centra Srbije, Bečej dobio novu bioskopsku opremu

17. jun 2020. | Autor: Zoran Janković
Gradsko pozorište Bečej je prošle godine za nabavku savremene opreme za bioskop putem konkursa Filmskog centra Srbije dobilo 4,5 miliona dinara, dok je Opština Bečej u ovoj investiciji učestvovala sa 2,2 miliona dinara. Nova oprema je montirana i uskoro kreću filmske projekcije.

Nakon više decenija, građani opštine Bečej od sada ponovo imaju sopstvenu bioskopsku salu. Zahvaljujući novoj, savremenoj opremi, u nedelju, 28. juna, premijerno će moći da uživaju u filmskim projekcijama na velikom platnu u sali Gradskog pozorišta.

Mi smo i do sada imali bioskopske projekcije, ali od sada će to biti naša oprema što znači da će samim tim više novca ostajati u ovoj ustanovi i više će se ulagati u raznovrsan program. Ideja je da se u nekom narednom periodu od tog novca pokriju i drugi troškovi, od onih neophodnih za funkcionisanje Gradskog pozorišta, od krova pa na dalje„, rekao je Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej.

Osim digitalne opreme, stiglo je i 300 naočara za 3D projekcije. Film Otac Srđana Golubovića prvi je koji će biti prikazan na novom platnu. Projekcija je zakazana za 28. jun, a zainteresovani građani tog dana na raspolaganju imaju dva termina – u 18 i 20 časova. Cene ulaznica su 250 dinara.

Opširnije ovdehttps://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/backa/becej-dobio-savremeni-bioskop_1135576.html