SRB ENG

Zoran Cvetanović, direktor kompanije Art Vista, poslovni lider za 2018. godinu

17. дец 2018 | Autor: Zoran Janković
U okviru četvrte sednice skupštine Privredne komore Srbije, dodeljene su nagrade za 2018. godinu kompanijama i pojedincima koji su svojim angažovanjem i rezultatima pružili ogroman doprinos razvoju srpske privrede. Ovom prilikom dodeljena su  jubilarna priznanja – 17 privrednim društvima i 16 pojedincima. U kategoriji Poslovnog lidera za aktuelnu godinu nagrađen je Zoran Cvetanović, direktor kompanije „ART-VISTA“ Beograd.

Zoran Cvetanović je rođen 1958. godine, završio je ekonomski fakltet, a od 1996. godine vlasnik je kompanije za filmsku produkciju, distribuciju i prikazivanje filmova Art Vista, koja u svom sastavu ima bioskope RODA CINEPLEX u Beogradu i ARENA CINEPLEX u Novom Sadu. Takođe, u sastavu ART VISTE, funkcioniše i MOBIL 3D CINEMA, mreža pokretnih digitalnih bioskopa koja prikazuje najveće domaće i svetske hitove u 3D i 2D tehnologiji u više od 120 mesta u Srbiji i Crnoj Gori. Kao kruna uspeha, 2018. godine je osnovana zajednička kompanija sa austrijskim lancem bioskopa CINEPLEXX INTERNATIONAL Gmbh u Novom Sadu, u okviru kojeg je otvoren najmoderniji bioskop u Srbiji i regionu – Cineplexx Promenada.

Posle 33 godine provedene u reproduktivnoj kinematografiji konačno ulazi u produkciju, kao većinski koproducent ostvarenja Južni vetar i postiže  uspeh kakav u domaćoj kinematografiji nije viđen 20 godina.  Kompanija Art Vista je jedina filmska kuća u našoj zemlji koja se bavi prikazivačkom delatnošću, distribucijom,  produkcijom i prodajom naših filmova u svetu.

Zoran Cvetanović je član Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) od 2012. godine, u dva navrata bio je član upravnog odbora Filmskog centra Srbije, predsednik je sekcije filmskih prikazivača Srbije, kao i član predsedništva grupacije za kinematografiju, pri Privrednoj komori Srbije.

Zoran Janković