Večerašnjom svečanom premijerom u beogradskom Sava Centru bioskopski život započeće film dugometražni igrani film „Ekipa“ Marka Sopića. Film je nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, a već sutradan počeće redovnu bioskopsku distribuciju u našoj zemlji.

Film je režirao Marko Sopić. Rade Ćosić je i autor scenarija. Direktor fotografije je Dimitrije Joković, a montažer Dragan von Petrović. Autor muzike je Nemanja Ašković. Rade Ćosić i producent ovog ostvarenja. Koproducenti su: Senka Nikolić, Marko Jovičić i Dunja Stanković.

Uloge tumače: Rade Ćosić, Andrija Milošević, Srđan Žika Todorović, Sergej Trifunović, Ivana Dudić, Dragan Jovanović, Lazar Đukić, Ljubomir Bandović, Miloš Timotijević… Glumačku ekipu filma još čine i reper Đus, bivši igrači Partizana i Crvene zvezde, Nikola Ristanovski, Ljiljana Stjepanović, Anđela Jovanović.

Prizor iz filma Ekipa.

Kratak sinopsis glasi: Beskrupolozni menadžeri, pomalo nasilni lovatori, jedna italijanka, fudbalska zvezda Partizana i brat od tetke koji navija za Zvezdu, sreću se silom prilika za vreme derbija. To veče, jedna torba puna para mora biti isporučena čuvenom meceni ili će svi oni biti u nevolji.

Rade Ćosić je ranije na planu filma odigrao i značajne uloge u ostvarenjima Montevideo, Bog te video, Montevideo, vidimo se! i Afterparti.

-Snimali smo na pravom derbiju, sve što se događa na utakmici je autentično, glumci igraju sa kamerama na glavama i sve je realno. Mi smo se odlučili na taj potez iz više razloga, a najvažniji je da publika doživi atmosferu stadiona u bioskopu, rekao je scenarista i glumac Rade Ćosić dodajući „Ovo je komedija sa elementima krimi-priče Holivuda, najviše nas porede sa filmom Sneč (Snatch ,2000).“

Distributer je Megacom Film MCF.

Zoran Janković