BRAT DEJAN (manjinska koprodukcija)

BROTHER DEYAN (minority coproduction)
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
Drama

Posle deset godina skrivanja od Tribunala po napuštenim kasarnama i podrumima, General sa Balkana tajno je transportovan u izolovanu kuću na obodu planinskog sela, kod starijeg čoveka po imenu Slavko.
Isprva se čini da General nije voljan da izađe iz kuće. Provodi sate sedeći u stolici pored prozora ili ležeći na krevetu i gledajući u plafon. Uvek uz sebe ima dva pištolja.
Ipak, General se vremenom navikava na seoski život i ćutljivog Slavka, pa počinje da mu pomaže da cepa drva, pravi temelj za ogradu, ide sa njim u susedno selo u nabavku šećera, brašna itd. Lokalci u ovom zaraslom čoveku ne prepoznaju nekadašnjeg generala – narodnog heroja jedne prošle epohe. Misle da je on dalji rođak Slavkove pokojne žene.
General odlazi sa Slavkom do televizijskog tornja gde ovaj radi kao čuvar. Tu on gleda TV i shvata kakav stav postoji o njemu. Uviđa da se mišljenje ljudi promenilo sa vremenom, sada je tu nova generacija koja je spremna da preda nekadašnjeg heroja pod uticajem televizijske propagande. Nagrada on milion evra se nudi za njegovo hvatanje.

Producentska kuća:
Autorska ekipa
Direktor/ka fotografije
Ekipa
Scenografija
Kostimografija
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
BRAT DEJAN (manjinska koprodukcija)
Naslov na engleskom jeziku
BROTHER DEYAN (minority coproduction)
Žanr
Drama
Premijera
07/08/2015
Film podržali
FCS
Produkcija
Producentska kuća
Adresa
Majke Jevrosime 39, Beograd
Telefon
+381 11 26 72 004
Email adresa
info@artandpopcorn.com
Web adresa
https://www.artandpopcorn.com
Koproducenti
Producentska kuća
Tehnički podaci