MESO

FLESH
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
120’

Glavni junaci filma Meso su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa nedaćama vremena u kojem žive.
Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvjesnom budućnošću u sportu, koji se vraća u rodnu Banjaluku gdje zatiče dementnu majku, introvertnog brata i djevojku koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine.
On zatiče i još nešto – očevu roštiljnicu, od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu „bolji od Mujinih“, iako je i njena sudbina neizvjesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.
Jedan od njih je i Slavko, Mirkov drugar iz djetinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš tada, u trenutku kada mu je najpotrebniji. Njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rješenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vrijednosti i dalje skriva u njima.
U pitanju je veliki kinematografski projekat, tek drugi koji se u domaćoj produkciji realizuje na teritoriji Republike Srpske. Ove činjenice mu same po sebi donose veliku umjetničku i društvenu vrijednost, ali njoj posebno doprinose velika i cijenjena imena koja stoje iza filma Meso.

Autorska ekipa
Kadrovi iz filma
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
MESO
Naslov na engleskom jeziku
FLESH
Premijera
10/07/2019
Film podržali
FCS
Produkcija
Producentska kuća
Tehnički podaci
Trajanje
120