OTADŽBINA

PATRIA
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
110’
drama

Nakon što je nesrećnim slučajem izgubila dete za vreme rata na Kosovu i muž je ostavio, Maca (35) životari u Beogradu i radi kao kafanska pevačica u Banket sali koju drži kršteni kum njenog preminulog deteta Bole (40), koji se snašao i postao veliki gazda.
Njen bivši muž Jovan, nekada ratnik, koji živi kao iskušenik u manastiru, osetivši da mu je ostavljen neki zadatak da obavi medju ljudima , napušta manastir.
Svuda oko sebe Maca vidi da se svet menja i plaši se kraja. Puna je mržnje prema ljudima kojima bolje ide, a naročito mrzi ljude koji imaju decu, a po njenom mišljenju nisu to zaslužili. Pošto se plaši Božje kazne pokušava da se iskupi tako što pomaže i savetuje Jovanovog bratanca Ðorđa (20), mladog mangupa i lenjivca, koji joj se gadi. Ðorđe je zbunjen zbog njenog ponašanja i želi je. Maca stalno ide po manastirima, moli se i posti strog post. Ona ništa i nikog ne voli.
Jovan se vraća u život i ugleda živog Boga u slaboumnoj devojci Milici i počinje da se menja. Odjednom vidi stvari onakve kakve jesu. Otima Milicu i odlazi sa njom u novi život i da obnovi zemlju iz koje su potekli.
Maca se više ne plaši i nastavlja da živi u miru i da čeka ono na šta svi ljudi čekaju.

Autorska ekipa
Direktor/ka fotografije
Ekipa
Scenografija
Kostimografija
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
OTADŽBINA
Naslov na engleskom jeziku
PATRIA
Žanr
drama
Premijera
12/10/2015
Film podržali
FCS
Produkcija
Adresa
Stanislava Sremčevića 5, Beograd
Email adresa
akcept.knjigovodstvo@gmail.com
Koproducenti
Tehnički podaci
Trajanje
110