Sinoć su u velikoj dvorani Sava centra, pre projekcije filma Rekvijem za gospođu J., dodeljene nagrade industri programa FEST Forward i nagrade u okviru nacionalnog programa Srpski film. Pre nego što je počnela svečana dodela ovogodišnjih nagrada, umetnički direktor FEST-a, Jugoslav Pantelić, obratio se mnogobrojnoj publici i zamolio da se minutom ćutanja oda počast danas preminilom reditelju, Lazaru Stojanoviću. Pantelić se zahvalio na velikoj posećenosti i interesovanju za sve programske celine i podsetio 05. marta sa početkom u 18:30, na svečanom zatvaranju FEST-a, biti dodeljene ostale nagrade: Nagrada publike „Gorki list“, Nagrade „Fedeora žirija“, Nagrade kritičara „Nebojša Đukelić“, Politikina nagrada „Milutin Čolić“, Nagrade programa Granice i Nagrade Glavnog takmičarskog programa.

Najbolji debi po mišljenju žirija: Luka Bursać je primio nagradu za svoj drugi film Afterparti.

Zatim su proglašeni nagrađeni u okviru industri programa. Za ovogodišnji FEST Forward prijaviljeno je 82 projekata u dve selekcije, od čega je odabrano 9 projekata za nacionalnu selekciju i 8 projekata za međunarodnu selekciju. Dobitnik nagrade u nacionalanoj selekciji je projekat Zlogonje (The Witch Hunters), reditelja Raška Miljkovića, a uručila ju je predsednica žirija, gospođa Rafaela Delvekio. Dobitnik nagrade u međunarodnoj selekciji Women in Film je projekat Četrnaest dana (Fortnight) rediteljke Agnješke Voščinske, a uručila ju je gospođa Suzan Pradel, predstavnica EWA asocijacije.

Lazar Ristovski je nagrađen za Dnevnik mašinovođe.

U takmičarskom programu Srpski film učestvovalo je sedam domaćih ostvarenja: Svi severni gradovi, Jesen samuraja, Dnevnik mašinovođe, Vetar, Inkarnacija, Afterpati i Rekvijem za gospođu J. Svi ovi filmovi konkurisali su za nagrade čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije. Žiri nacionalne selekcije Srpski film je radio u sastavu: Ksenija Marinović, Miroslav Momčilović, Slobodan Skrelić, Žan Mark Bar i Hrvoje Hribar. Sledi lista nagrađenih.

Najbolji debi: Luka Bursać za film Afterparti.

Nagrada za najbolju mušku ulogu: Lazar Ristovski za Dnevnik mašinovođe.

Nagrada za najbolju žensku ulogu: Mirjana Karanović za Rekvijem za gospođu J.

Nagrada za najbolji scenario: Bojan Vuletić za Rekvijem za gospođu J.

Nagrada za najbolju režiju: Bojan Vuletić za Rekvijem za gospođu J.

Nagrada žirija: Vetar, u režiji Tamare Drakulić.

Beogradski pobednik za najbolji film: Rekvijem za gospođu J, u produkciji Nenada Dukića.

Nenad Dukić se zahvaljuje.

Nakon ceremonije premijerno je prikazan trejler za seriju Senke nad Balkanom, nakon čega je sledila projekcija pobedničkog filma. Vuletićev drugi film je prikazan je na nedavno završenom Filmskom festivalu u Berlinu, gde je dobio veoma pozivitne kritike, dok u redovnu bioskopsku distribuciju u Srbiji kreće 16. marta.

Đ. B.