Kratkometražni film Želim da ti kažem (Quiero decirte) producenta, scenariste i reditelja Stefana M. Mladenovića biće prikazan u petak, 9. juna u okviru festivala Dev9t u Ciglani, u Klubu ljubitelja teške industrije u Beogradu. Između ostalog, reč je o jednom od prvih filmova na španskom jeziku snimljenom u srpskoj produkciji.

Film je nastao u saradnji kuća MMD Studio i Idea producciones, a u svojih sedamnaest minuta trajanja, kako pojašnjava ključni autor,  obrađuje „specifičnu“ temu  koja će uvek biti aktuelna, puna očekivanja, predrasuda, lutanja, traženja, a samim tim je i eksperiment sa sopstvenom svešću, ljudima, društvom i ono čega se svi plašimo: bežanja i vraćanja sebi. Quiero decirte spada u filmove sa LGBT+ tematikom ali se sa pričom mogu povezati emotivno i ljudi koji nisu pripadnici te zajednice zato što je deo nje univerzalan, a to je borba sa strahom bilo kakve vrste.

Sinopsis otkriva sledeće: Glavni junak Alehandro boluje od nesanice koju prouzrokuje strah od ne prihvatanja. U osnovi on prolazi kroz igru svetlosti i senke. Nekada su naše neizgovorene reči naša najmračnija senka. Svojom ispovešću glavni junak pomaže sebi da pronađe sopstvenu svetlost. Ovim načinom on sebi omogućava da balansira između te dve pojave, jer ako nemamo ni jednu senku onda nismo u svetlu.

Kao što je već navedeno, Stefan M. Mladenović je producent, scenarista i reditelj ovog kratkometrađžnog ostvarenja, zasnovanog na dva romana (Uniforma i kauč, epizoda Nesanica spisateljice Jolande Pinto Sebrian i Alehandro spisateljice Karoline Rebojedo Ospino). Izvršni producent filma je Milena Debeljković, a Miroslav Mitić se bavio snimateljskim radom, montažom i zvukom. Stefan M. Mladenović se postarao i za kostim.

Zoran Janković