Početkom septembra krenuće snimanje filma Gospođica Julija u režiji Stefana Dimića. Naravno, reč je o adaptaciji čuvene istoimene drame Augusta Strindberga, švedskog dramskog pisca i reditelja. Glavne uloge u filmu tumače Anđela Pećinar, kao gospođica Julija, odnosno Stevan Đuričić, kao sluga Žan.

Film će biti sniman na lokacijama u Rumi i Sremskim Karlovcima. Trenutno je u toku faza pretprodukcije i sređivanja stare kuće u Rumi kao glavne lokacije za snimanje. Ideja za film nastala je kada je pozorišna trupa „Sonja Marinković“, na čelu sa glumcem Stevanom Đuričićem, odlučila da dugo igrani komad na daskama ove ustanove prenese na filmsko platno. Nakon dogovora, produkcijska kuća iz Sremskih Karlovaca pod nazivom MDM produkcija preuzela je projekat. Kompletna ekipa sačinjena je uglavnom od studenata i diplomaca sa Akademije umetnosti u Novom Sadu. Reditelj projekta i scenarista je Gojko Dimić, apsolvent smera žurnalistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, direktor fotografije student kamere sa Akademije umetnosti Stefan Dimitrije Dimić, dok zvuk potpisuje Stefan Nikolić, dizajner zvuka i član MRV Produkcije iz Novog Sada.

Podršku projektu za sada pružili su Očni centar „Džinić“ i Eco Organisation iz Rume, dok je u toku pregovor sa opštinama Ruma i Sremski Karlovci oko pune podrške opstinških vlasti ovom filmskom projektu, a premijera filma očekuje se krajem 2017. godine.

Zoran Janković