Sve traženija i zaposlenija Nina Seničar za portal Filmskog centra Srbije govori o filmu Prokleti pas, u kome tumači jednu od glavnih uloga, kao i o svojim dosadašnjim glumačkim iskustvima.

Film Prokleti pas – Maja Lukić, Nina Seničar i Jelena Galović

 Kako je došlo do saradnje sa Draganom Pešikanom i toga da zaigrate u Prokletom psu? Šta Vas je privuklo ovom projektu? 

Kada smo se prvi put čuli telefonom, Dragan je sa takvim žarom pričao o svom projektu i toliko iskreno verovao u njega da sam od prvog momenta imala želju da ga pročitam. Scenario sam pročitala u jednom dahu, dobro se nasmejala i iznenadila i to mi je bilo dovoljno da znam da želim da budem deo filma. Dva meseca kasnije smo krenuli sa snimanjem.

Uloga Aleksandre je zahtevna, naročito u fizičkom pogledu. Tu su brojne scene vatrenih obračuna, scene potera… Kako ste se izborili sa zahtevima na snimanju i koje scene su vam bili najteže. Prija li vam uloga akcione heroine?

Snimali smo u teškim uslovima i neke stvari jesu bile fizički zahtevne, ali je cela ekipa radila punim srcem i zaista sam uživala u svakom momentu. Aleksandra je u stvari jedna obična devojka koja samo igrom slučaja postaje akciona heroina i učini ono što bi verujem, svaka devojka učinila za voljenu osobu.

Do sada ste karijeru uglavnom gradili u inostranstvu. Ispričajte nam nešto o vašim glumačkim iskustvima u Italiji i Holivudu, kao i o tome kako ste se uklopili u ekipu jednog srpskog filma?

Rad sa našim ljudima mi prija i sigurno se bolje osećam kada snimam u Srbiji. Sa druge strane, u Americi postoje savezi koji, kada ste njihov član, štite prava glumaca i postoje vrlo detaljna pravila o uslovima koje glumac mora da ima na setu, satnici itd. U Srbiji smo još daleko od toga i glumci su često nezaštićeni.

Uskoro nas očekuje i premijera američkog filma Mayhem snimanog u Srbiji, horora u kome tumačite epizodnu ulogu. Otkrijte nam nešto o ovom ostvarenju, kao i Vašim glumačkim planovima. Ima li poziva za nove uloge?

Moja uloga u Mayhemu je mala, imala sam svega par dana snimanja. Jedna od prvih stvari koje sam naučila u školi je da nema malih uloga ali u slučaju ovih američkih filmova u kojima uzimaju lokalne glumce koji dobro pričaju engleski može da se desi da snimite ulogu koja nakraju ni ne završi u filmu. Nisam još gledala Mayhem ali sam čula dobre kritike na račun filma a znam i da je odlično prošao na horor festivalima. Radim na dva nova projekta, a pozivi su uvek dobrodošli.

 Koliko ste zadovoljni Prokletim psom sada kada ste ga odgledali na velikom platnu Sava centra? Koji su, po Vašem mišljenju, glavni aduti filma i kako biste ga preporučili budućim gledaocima?

Publika u Sava centru se čini mi se, odlično zabavila. Bilo je puno smeha,navijanja, uzdaha, hvatanja za glavu… To je mislim, i najlepše u vezi sa ovim filmom.  Sat i po vremena prolete i razonode publiku, plus svako može da se pronađe u priči.

Razgovarao: Đorđe Bajić