Filmska revija Cinemafest ove će jeseni biti održana  od 02. do 09. novembra, ponovo u velikoj sali Sava centra i bioskopima Cineplexx u Beogradu, Kragujevcu i Nišu. Pomenuta revija na velika platna doneće osam bioskopskih premijera.

Džuno Templ u Čudesnoj panorami

Reviju otvara najkontraverzniji ruski film godine  Matilda reditelja Alekseja Učitelja; u pitanju je film se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog. Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture Ruske federacije. Poljska glumica Mišalina Olzanska koja tumači naslovnu ulogu potrvdila dolazak je dolazak na Cinemafest i ona će na beogradskoj premijeri i svečano otvoriti reviju u Sava centru.

Cinemafest 2017 donosi još desetak naslova po izboru selektora Ivana Karla; to su: Čudesna panorama Vudija Alena, koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije. Biće prikazani i: Zid Daga Lajmana,  Zadatak Voltera Hila, Muzej čudesa Toda Hejnsa, Predgrađe Džordža Klunija, I to je život! Olivijea Nakaša i Erika Toledanoa, kao i crnogorski triler Ispod mosta, među stijenama Pavla Simonovića, u kome jednu od važnih uloga tumači srpska glumica Jelena Đokić.

Jelena Đokić u filmu Ispod mosta, među stijenama.

Ovih dana je potvrđen i objavljen i kompletan program ovogodišnjeg Cinemafest-a, raspored filmova u beogradskom filmova u Sava Centru izgleda ovako:

Četvrtak, 2. novembar u 20h – Matilda (Матильда), režija: Aleksej Učitelj,

Petak, 3. novembar u 20h – Muzej čudesa (Wonderstruck), režija: Tod Hejns,

Subota, 4. novembar u 20h – Čudesna panorama (Wonder Wheel); režija: Vudi Alen,

Međunarodni poster za Ispod mosta, među stijenama

Nedelja, 5. novembar u 18h – Ispod mosta, među stijenama, režija: Pavle Simonović,

Nedelja, 5. novembar u 20h – I to je život (C`est la vie), režija: Olivije Nakaš, Erik Toledano,

Ponedeljak, 6. novembar u 20h – Zid (The Wall), režija: Dag Lajman,

Sigorni Viver u Zadatku

Utorak, 7. novembar u 20h – Zadatak (The Assignment); režija: Volter Hil,

Sreda, 8. novembar u 20h – Predgrađe (Suburbicon), režija: Džordž Kluni.

Džulijen Mur i Met Dejmon u Predgrađu

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava Centra i svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na sajtu Eventim. Više detalja o programu ovogodišnjeg Cinemafest-a možete naći na zvaničnom sajtu.

Zoran Janković