Ljubavni film „Led“, u kome jednu od glavnih uloga tumači srpski glumac Miloš Biković, zaradio je tokom prvog (produženog) vikenda prikazivanja u ruskim bioskopima oko osam miliona evra, što znači da je već sada, za samo četiri prva dana distribucije, četiri puta povratio svoj budžet.

Srpska premijera filma „Led“, sa Aglajom Tarasovom, Milošem Bikovićem i Aleksandrom Petrovim u glavnim ulogama, zakazana je za 7. mart u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 20 časova. Specijalna projekcija u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu održaće se dan kasnije, 8. marta u istom terminu.

Svetsku premijeru film Led imao je u Moskvi 14. februara. Prema navodima najvećeg ruskog portala posvećenog dešavanjima u filmskoj industriji, najgledaniji film u bioskopskim dvoranama u Rusiji je bio upravo Led koji je imao dvostruko više gledalaca od američkog hit filma Pedeset nijansi – oslobođeni. U okršaju ruskog i holivudskog filma pobedu je odnela ljubavna priča inspirisana istinitim događajima. Imajući u vidu prosečan broj gledalaca po projekciji Led je glavnog konkurenta ostavio daleko iza sebe, a odnos je 62 prema 28 gledalaca. Može se osnovano pretpostaviti da će ovaj film snimljen sa budžetom od 150 miliona rubalja postati ogroman bioskopski hit, navodi se u saopštenju.

Led je emotivna priča  o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju. Još od ranog detinjstva, Nađa je verovala u čuda. Zamišljala je kako istrčava na led uz ovacije publike i izvodi svoj najlepši ples. Zbog svoje vere i istrajnosti, ona postaje poznata klizačica. Na korak do najvećeg uspeha u karijeri, Nadja doživljava ozbiljnu povredu i završava u invalidskim kolicima. Vrativši se u rodni grad Irkutsk, ona ponovo pronalazi svoje snove – zahvaljujući snazi Sibira u njenoj krvi, ali i neočekivanoj ljubavi prema hokejašu Saši.

Ulaznice za srpske premijere su već u prodaji na blagajnama navedenih bioskopa, a publiku će tom prilikom pozdraviti i Miloš Biković lično.

Srpski distrubuter je kuća Dexin Film.

Zoran Janković