Nedavno smo vas izvestili da je novi filmski projekat srpskog reditelja Dušana Milića dobio podršku Filmskog centra Grčke. Pripreme za snimanje ovog filma su toku, a više o tome nam otrkiva producentkinja Snežana Penev.

„Trenutno smo u procesu traženja lokacija, a planirano je da snimanje bude tokom maja i juna 2019. godine. Potrebna nam je podrška još jedne zemlje i fonda Eurimaž da zatvorimo budžet koji je oko milion evra“, rekla je Snežana Penev za portal FCS-a. „Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da će ekipa biti međunarodna, te da će pored naših filmskih stvaralaca na filmu raditi i stranci. Glumačka podela će takođe biti mešovita, pa će se uz srpske glumce u filmu pojaviti i njihove kolege iz inostranstva.“

Mrak je, podsećamo, podržan od strane Filmskog centra Srbije u maju 2017. godine, a nakon toga je dobio podršku Bugarskog nacionalnog filmskog centra, italijanskog regionalnog fonda „Fondo Audiovisio FVG“ i prestižnog MEDIA programa. Mrak (engleski naslov projekta je Darkling) nastaje u većinskoj produkciji kuće Film Deluxe International i pod okriljem producentkinje Snežane Penev.

Đ. B.