SRB ENG

Prijavite svoje muzičke dokumentarne filmove za peto izdanje fesitvala Dok’n’Ritam

24. jun 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Producenti i autori se prozivaju da prijave svoje muzičke dokumentarne filmove za peto izdanje fesitvala Dok’n’Ritam. U obzir dolaze muzički dokumentarni filmovi nastali u periodu od 2018. do 2020. godine. Svi odabrani fiilmovi ulaze u dve takmičarske selekcije: domaću i međunarodnu, tako da ovaj poziv važi i za srpske i za strane autore.

U navedene selekcije (prema državi proizvodnje) ulaze kratkometražni, srednjemetražni i dugometražni muzički dokumentarni filmovi. Trajanje filma nije zadato.

Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam prvi je takav festival  u državi, pokrenut, pre svega, zbog afirmacije žanra , kao i očuvanja muzičkih dokumenata kroz rad na filmu. Prva tri izdanja festivala realizovana su u prostoru Doma kulture Studentski grad, a četvrto izdanje festivala je održano na tri lokacije: u Domu omladine Beograda, DKSG-u i Dorćol Platz-u. Planirano je da se ovogodišnje, peto izdanje, održi u prostorima Doma Kulture „Studentski grad“. Osnivač i umetnička direktorka festivala je dokumentaristkinja i rok hroničarka Sandra Rančić.

Sandra Rančić

Privju link na film, uz biografiju autora i kratak opis filma, pošaljite na mejl: dokenritam@gmail.com

U temi mejla treba da stoji: DnR 05 konkurs

Poslednji rok za prijavu filmova je 29. jun 2020. godine.

Srećno!

Ђ. Б.