SRB ENG

„Južni vetar“ ponovo duva: Počelo snimanje nastavka hit filma Miloša Avramovića

17. avgust 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Sredinom avgusta 2020. godine pala je prva klapa filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“. U pitanju je nastavak velikog bioskopskog hita koji je u bioskopima u Srbiji i širom sveta pogledalo preko milion gledalaca. Petar Mihajlović i reditelj Miloš Avramović napisali su scenario, baš kao i u slučaju prethodnog filma i serije. Snimanje „Ubrzanja“ podržali su Filmski centar Srbije i Telekom Srbija.

Film produciraju Miloš Avramović, Miloš Biković, Tatjana Žeželj Gojković i Miodrag Radonjić

U filmu udarne uloge glume: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i Aleksandar Berček, a tu su i gosti iz Bugarske: Zahari Baharov i Marian Valev. Na nastanku „Južnog vetra 2“ učestvuju: direktor fotografije Lazar Radić, scenograf Dušan Radoičić, kostimografkinja Jelena Đorđević, glavna maskerka Petra Macura, snimatelj zvuka Igor Popovski…  Pored srpskih filmskih radnika, ekipu čine filmski profesionalci iz Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske.  Film produciraju Miloš Avramović, Miloš Biković, Tatjana Žeželj Gojković i Miodrag Radonjić.

Snimanje „Ubrzanja“ počelo je u Knjaževcu, 13. avgusta 2020. godine. Poštujući sve propisane epidemiološke mere, snimanje u istočnoj Srbiji trajaće punih pet nedelja, nakon čega sledi još 14 dana rada u Beogradu: ukupno sedam snimajućih nedelja.

Sinopsis filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ otkriva sledeće: Petar Maraš (Biković) koristi prednosti stečenog statusa „neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja“. Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove. Životi na ivici, igre po pravilima međunarodnih narko kartela, uz veliki broj do sada neviđenih akcionih scena, samo su neki detalji koji nas čekaju u „Ubrzanju“.

Premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ planirana je za početak naredne godine.

Đorđe Bajić