Obaveštavamo vas da je formiran novi MEDIA desk Srbija za Program Kreativna Evropa 2021-2027. Jezgro novog tima čine Una Domazetoski (rukovoditeljka Media deska Srbija) i Ana Ćosić Toković (finansijska koordinatorka).

Una Domazetoski, rukovoditeljka Media deska Srbija, foto: Đorđe Bajić

MEDIA desk јe implementaciono telo programa Kreativna Evropa, potprograma MEDIA koјe јe oformljeno u okviru Filmskog centra Srbiјe. Cilj MEDIA deska јeste da pruži podršku predstavnicima audiovizuelnog sektora koјi žele da obezbede učešće u potprogramu MEDIA.

MEDIA potprogram podržava organizacije, institucije i kompanije koje su angažovane u oblasti filma, TV programa i novih media. MEDIA nudi finansiranje, obuku i umrežavanje za: producente, video gaming kompanije, distributere, prodajne zastupnike, festivale, markete i forume, mreže, bioskope i profesionalce i institucije koje se bave filmskom edukacijom.

Una Domazetoski (rukovoditeljka Media deska Srbija) i Ana Ćosić Toković (finansijska koordinatorka), foto: Đorđe Bajić

Aktivnosti Media deska Srbija:

Info dane vezane za otvorene pozive MEDIA potprograma.
Promovisaće potprogram Media u svim gradovima Srbije.
Davaće podršku i pomoć pri povezivanju i saradnji organizacija AV sektora u Srbiji na regionalnom i na evropskom nivou.
Organizovaće razne edukativne radionice u gradovima kao i na filmskim festivalima širom Srbije. Radionice koje su vezane za pozive Media potprograma.
Držaće individualne konsultativne sastanke sa poјedincima/ organizaciјama/ kompaniјama koјe su zainteresovane za učešće u MEDIA potprogramu.
Sarađivaće sa deskom Kultura kako bi se što bolje promovisao program Kreativne Evrope.

Kancelarija MEDIA deska Srbija se nalazi u prostorijama Filmskog centara Srbije, u Ulici Koče Popovića 9/3, 11000 Beograd.  Unu Domazetoski možeta kontaktirati na mejl: una@fcs.rs, a Anu Ćosić Toković na mejl: ana.cosic@fcs.rs. Takođe,  obe možeze kontaktirati na telefon 011 263 42 53. Radno vreme sa strankama je sredom (od 9:00 do 17:00) i četvrtkom (od 9:00 do 17:00). Zakazivanje sastanka je obavezno.

Tekst i foto: Đorđe Bajić