SRB ENG

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

FANTASIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

od 16. јула 2020. do 05. авг 2020.

fantasia-logo-1024x394[1]

Fantasia International Film Festival

Concordia University
1455 de Maisonneuve Blvd. West
Montréal
Canada

Tel: +1 514 790 1245

Takmičarski
Dugometražni (preko 61 minut), srednjemetražni (22 – 61 minut) i krakometražni (do 22 minuta) igrani i dokumentarni, VR projekti
Rokovi za prijavu: TBA

Fantasia International Film Festival se održava od 1996. godine. Festival je u početku bio usmeren ka azijskim filmovima fantastike, da bi vremenom bio sve otvoreniji za filmove iz celog sveta i različite žanrovske podvarijante. Festival prihvata igrane, dokumentarne, animirane, eksperimentalne i VR filmove, sve „od zanimljivih drama do ekscentričnih komedija, od provokativnih dokumentaraca do neverovatnih eksperimentalnih filmova, od mjuzikala do dečjih filmova“. Filmovi koji konkurišu moraju biti završeni najviše 18 meseci pre festivala. Više o troškovima prijava pročitajte na zvaničnom sajtu festivala.
U sklopu festivala održava se i Frontiers International Co-Production Market, koji se fokusira na ko-produkcije filmova fantastike evropskih i američkih zemalja, a organizuje se u saradnji sa Marche du Film. Market je jedan od tri Frontiers događaja raspoređena u Montrealu, Amsterdamu i Kanu tokom godine. Market je otvoren za žanrovske igrane i dokumentarne filmove (horore, SF, filmove fantastike, akcione filmove, trilere, vesterne) koji se kvalifikuju kao produkcija ili ko-produkcija iz Severne Amerike ili neke od EU zemalja/zemalja učesnica u MEDIA potprogramu Kreativne Evrope.

e-mail: info@fantasiafestival.com
http://www.fantasiafestival.com
http://www.frontieresmarket.com/en

« Nazad na festivale