SRB ENG

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ROTTERDAM INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

od 01. феб 2021. do 07. феб 2021.

International Film Festival Rotterdam
P.O. Box 21696
3001 AR Rotterdam
The Netherlands

Tel: +31 10 890 90 90
Fax: +31 10 890 90 91

Takmičarski
Dugometražni i kratkometražni (do 60 min) igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi

Rok za prijavu: kratki do 60′ 24 avgust/21 septembar; VR 21.septembar; dugometražni 60+ 14. oktobar

Rotterdam International Film Festival se održava svake godine krajem januara u nekoliko bioskopa u Roterdamu. Od svog osnivanja 1972. godine, festival je postao jedan od najbitnijih događaja posvećenih nezavisnom i eksperimentalnom filmu, jednako fokusiran na proslavljene autore i nove talente. Festival takođe veliku pažnju posvećuje multimedijalnim i inovativnim filmovima. Shodno tome, festival prikazuje nekoliko programskih celina.

Filmovi koji konkurišu mogu biti završeni najviše godinu dana pre početka festivala. Filmovi koji su ranije konkurisali ne mogu konkurisati ponovo, a ne razmatraju se ni studentski radovi. Za više detalja o prijavama i troškovima prijave, posetite zvanični sajt festivala.

Ovaj festival ima i bogat industry program. U okviru festivala održava se CineMart market koji omogućava producentima da pronađu sredstva za svoje filmove. CineMart takođe organizuje Rotterdam Lab, trening program za producente. Aktivnosti fonda Hubert Bals su takođe vezana za ovaj festival. Za fond Hubert Bals, između ostalog, mogu aplicirati i filmovi iz istočnoevropskih zemalja koje su minimum dve godine u MEDIA potprogramu Kreativne Evrope. Od 1998. godine festival organizuje i program Young Critics namenjen kritičarima do 30 godina koji u sklopu festivala pohađaju radionice i pišu o prikazanim filmovima.

 

e-mail: programme@iffr.com
tiger@IFFR.com
web sajt: http://iffr.com

« Nazad na festivale