SRB ENG

Loading Догађаји

SARAJEVO FILM FESTIVAL

od 14. авг 2020. do 21. авг 2020.

200px-Sarajevo_Film_Festival_logo[1]

Poštanska adresa:

Sarajevo Film Festival
Zelenih beretki 12/1
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Tel: +387 33 221 516 , +387 33 209 411
Fax: +387 33 263 381

Takmičarski
Sve kategorije i žanrovi

Rok za prijavu: TBA

Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival. Posebni cilj Festivala je promovisanje i pomaganje razvoja regionalne kinematografije i autora. Zadatak Festivala jeste da deluje kao glavno sastajalište, na kojem se, kroz predstavljanje najboljih i najnovijih dostignuća u svjetskoj filmskoj industriji, međunarodna i regionalna kinematografija spajaju u duhu međusobne saradnje i kulturne razmene. Sarajevo Film Festival svoj Takmičarski program posvećuje isključivo regionalnom filmu, predstavljajući publici regionalne, međunarodne i svetske premijere filmova iz Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Gruzije, Kipra, Kosova*, Mađarske, Makedonije, Malte, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. Duh Festivala je duh otkrića, stoga Festival teži da bude katalizator razvoja kinematografije jugoistočne Evrope, posebno putem industrijskog segmenta CineLink – dani filmske industrije, programa za mlade regionalne filmske autore Talents Sarajevo, te lansiranjem najboljih dostignuća regionalne kinematografije na širu evropsku filmsku scenu. U takmičarskim kategorijama učestvuju filmovi završeni do 12 meseci pre početka festivala.
Talents Sarajevo se organizuje u saradnji sa Berlinale Talents programom. Program svake godine okuplja mlade talente iz oblasti produkcije, režije, glume, scenaristike, montaže i filmske fotografije. U sklopu Talents Sarajeva održava se i Talents Press, namenjen kritičarima, Pack&Pitch program i Film Stage Studio. Uslovi za konkurisanje zavise od programa za koji se konkuriše. Više o odrednicama učešća možete videti na zvaničnom sajtu festivala.
CineLink Industry program svake godine okuplja oko 1000 profesionalaca iz jugoistočne Evrope, a obuhvata različite aktivnosti, od ko-porodukcijskog marketa do panel diskusija.

e-mail: info-sff@sff.ba
http://www.sff.ba

« Nazad na festivale