SRB ENG

Film Stevana Filipovića nominovan u 7 kategorija na festivalu u Mantonu

13. oktobar 2020. | Autor: Zoran Janković




Kratki igrani film „Breaking Point: A ‪Star Wars Story“ Stevana Filipovića, reditelja filmova Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene, biće prikazan na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu, u Francuskoj, od  16. do 18. oktobra ove godine.

Na pomenutom festivalu, ovo Filipovićevo kratkometražno ostvarenje dobilo je nominacije u sledećim kategorijama: najbolji reditelj (Stevan Filipović), najbolji glumci (Slaven Došlo i Darko Ivić), najbolja glumica (Jana Milosavljević), najbolji scenario (Stevan Filipović), najbolja fotografija (Đorđe Stojiljković i Matej Milenković), najbolja muzika (Nemanja Rančić, Aleksandar Ranđelović, Chris Alexander Schultze).

Ovaj film, urađen na engleskom jeziku, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile), i počiva na sledećem zapletu: Galaktička Imperija je pobeđena. Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ‪ulica Korelije doveo su u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile. Večeras će braća naučiti poslednju lekciju.

Darko Ivić, Stevan Filipović i Slaven Došlo.

Film je sniman na lokacijima u blizini Beograda (na Avali i Kosmaju). Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku. Pomoćnica reditelja i rediteljka druge ekipe je Isidora Bulatović. 

Breaking Point: A ‪Star Wars Story Stevana Filipovića nastao je u  produkciji beogradske producentske kuće Hypnopolis (producenti su Branislav Jević i Dušan Medić).

Više o tom ostvarenju u ovom našem tekstu: http://www.fcs.rs/stevan-filipovic-snima-film-nadahnut-ratovima-zvezda/

Fotografije sa snimanja: Tamara Antonović

Zoran Janković