SRB ENG

I film „Plava granica“ Ivana Milosavljevića nominovan za nagradu Silver Eye

08. oktobar 2019. | Autor: Zoran Janković
Institut za dokumentarni film (The Institute of Documentary Film) će tokom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Ji.hlava po jedanaesti put dodeliti nagradu Srebrno oko (Silver Eye) najboljim dokumentarnim ostvarenjima iz Centralne i Istočne Evrope. Među jedanaest nominovanih kratkometražnih ostvarenja, uz film  „A sad se spušta veče“ Maje Novaković, tu je i „Plava granica“ Ivana Milosavljevića.

Sinopsis: Stari ribar godinama unazad, svakodnevno, u sam osvit zore bućkom priziva najvećeg soma. Usamljenom ribaru ovaj susret predstavlja jedini preostali smisao života. Da li će ribar ostvariti životni san?

Reditelj je Ivan Milosavljević. Film je nastao pod okriljem kuće Black Rooster Studio, producenti su Ivan Milosavljević i Strahinja Marković, a koproducentkinja je Marina Lajtner (studio KOREKTIF). Direktor fotografije je Strahinja Marković, montažer Stevan Spasić, a snimatelji zvuka su bili Miloš Drndarević i Matija Leković. Dizajner zvuka je Miloš Drndarević, a kolor-korekcijom se bavio Jure Terzan. Na vizuelnim efektima je radio Dejan Šolajić.

Plava granica je koprodukcija Srbije i Slovenije. Projekat ovog filma je podržan na konkursu FCS za sufinansiiranje kratkometražnih dokumentarnih filmova u junu 2018. godine. Film je u završnoj fazi postprodukcije i još uvek nije imao premijeru.

Zoran Janković