SRB ENG

JAVNI POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE PROJEKATA NA FEST FORWARD – WOMEN IN FILM

22. дец 2017
European Women’s Audiovisual Network i Filmski centar Srbije pozivaju producente da prijave projekte na međunarodni pičing forum Women in Film, koji će se održati 1. i 3. marta 2018, u okviru koprodukcijskog marketa FEST Forward, na predstojećem 46. FEST-u.

Poziv je otvoren za dugometražne filmske projekte (igrane i dokumentarne) u svim fazama razvoja iz celog sveta, pod uslovom da ispunjavaju jedan od sledećih kriterijuma:
– Bave se temama od posebne važnosti za žene
– Radnja filma je fokusirana na snažne ženske likove
– Žena je rediteljka projekta

Prijavu podnosi isključivo producentska kuća.

Odabrani projekti konkurišu za nagradu u iznosu od 4.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti), dodeliće European Women’s Audiovisual Network i Filmski centar Srbije.

Prijave se šalju najkasnije do 20. januara 2018. (do 12h, u podne) na engleskom jeziku, u jednom pdf dokumentu na e-mail adresu ffw2018@fcs.rs

Pored naslova i vrste projekta u zaglavlju, prijava treba da sadrži sledeće:

– Izvod sa internet stranice APR na kojem se vidi pretežna delatnost Producenta (nije potrebno ići u APR – www.apr.gov.rs privredna društva / pretraga podataka / privredna društva);
– Dokaz o regulisanim autorskim pravima – kopiju ugovora sa scenaristom ili izjava autora o saglasnosti;
– Biografiju i filmografiju reditelja;
– Biografiju i filmografiju producenta;
– Profil producentske kuće;
– Sinopsis i/ili tritment;
– Rediteljsku eksplikaciju;
– Finansijski plan projekta;
– Rekapitulaciju budzeta (budget overview).

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati na ffw2018@fcs.rs ili pozvati +381 11 26 25 131. (Anđelija Andrić i Una Domazetoski)