SRB ENG

Pogledajte trejler za „Malmkrog“, novi film proslavljenog rumunskog sineaste Kristija Pujua

18. februar 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Pogledajte trejler za novi film proslavljenog rumunskog sineaste Kristija Pujua, koji je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije i uz učešće srpskih autora, a koji će otvoriti novi takmičarski program „Susreti“ ovogodišnjeg 70. Berlinala.

„Malmkrog“ je zasnovanog na filozofskom delu „Tri razgovora“ Vladimira Solovjova, a realizovan je u koprodukciji Rumunije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Severne Makedonije i BiH.  Producent je Anka Puju sa kompanijom Mandragora (Rumunija), izvršni producent Anamaria Antoči, a koproducenti su Milan Stojanović iz Sense Production, Ivica Vidanović iz Cinnamon Film (Srbija), Jorgen Andersen iz kompanije Doppleganger (Švedska), Dan Vešler iz Bord Cadre Films (Švajcarska), Mirsad Purivatra iz Produkcije 2006 (BiH) i Labina Mitevska iz Brothers and Sisters Mitevski (Severna Makedonija).

Na „Malkmkrogu“ su radili srpski dizajneri zvuka Zoran Maksimović i Ognjen Popić, komputerske vizuelne efekte kreirali su Živa Stanojević i Vukan Burić, a u filmu je korišćena numera „Tebe poem“ Stevana Stojanovića Mokranjca. Pored toga, na filmu su radili i domaći filmski radnici u sektoru kamere, uz korišćenje filmske opreme iz jednog od domaćih filmskih rentala. Filmski centar Srbije podržao je projekat „Malmkrog“ (tada pod nazivom „Letinjikovac“) na konkursu za sufinansiranje manjinskih ko-produkcija u 2018. godini.

Više o filmu saznajte ovde.

Đ. B.