SRB ENG

Produžen rok za prijavu za programe regionalne inicijative RE-ACT

16. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Zahvaljujući Filmskom centru Srbije, Srbija je postala nova članica RE-ACT-a, regionalne inicijative za obuku na polju audiovizuelnog stvaralaštva. Srpski filmski profesionalci tako su sada u prilici da pohađaju brojne RE-ACT radionice i da se prijavljuju za program koprodukcionog finansiranja u sklopu pomenute incijative. Krajnji rok za prijavu za je produžen i trajaće do 20. novembra tekuće godine.

Producenti i iz Srbije, dakle, i dalje mogu da se prijave za program kofinansiranja razvoja projekta unutar ponude inicijiative RE-ACT. Prema pravilima ustanovljenim za ovu godinu, uslov za prijavu je da barem jedan od članova tima (bilo reditelj/ka ili neko od producenata koji je deo ekipe tog projekta) radi na svom prvom ili drugom filmu iz domena dugometražnih ostvarenja (igranih ili dokumentarnih) ili kratkih animiranih filmova.

Sve o kriterijumima, načinu prijave, formularu i ostalim smernicama možete saznati ovde: https://www.filmreact.eu/funding.html

A, kako je već pomenuto, otvoren je i poziv za jesenju sesiju programa First Cut Lab, te sada i vi možete da prijavite svoje filmove i za ovu kategoriju. Radionica će se održavati od 1. decembra ove do 15. januara sledeće godine, u onlajn vidu.

Sve o kriterijumima, načinu prijave, formularu i ostalim smernicama možete saznati ovde: https://www.filmreact.eu/workshop.html

Detaljnije o ovoj inicijativi ovde: http://www.filmreact.eu/

Zoran Janković