SRB ENG

TV drama „Kidanje“ u režiji Siniše Cvetića premijerno na RTS2

04. april 2021. | Autor: Zoran Janković
„Dramski ponedeljak“ u aprilu prikazuje televizijske drame nastale u sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.  U ponedeljak,  5. aprila, od 21:30, na Drugom programu RTS-a premijerno će biti prikazan prvi naslov u okviru ciklusa „TV drame studenata FDU“  – TV drama „Kidanje“. Snimanje se odvijalo pod supervizijom profesora Gorana Pekovića, mentora ovog projekta, i urednika TV drame Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa. Reč je o TV drami nastaloj po originalnom tekstu Katarine Mitrović i Siniše Cvetića, apsolvent odseka filmske i TV režije.

U televizijskoj drami Kidanje sedamnestogodišnja Maja pomaže svom starijem bratu Bokanu da se reši duga koji on ne može da isplati jer je u zatvoru. U želji da se dokaže Maja insistira da sama odradi posao bez tuđe pomoći. Ova odluka će je odvesti u svet nasilja za koji ona nije spremna…

Filip Stankovski.

Uloge tumače: Iva Jovanović, Filip Stankovski, Denis Murić, Branislav Tomašević, Dragan Marinković Maca, Maja Noveljić-Romčević i Emilia Maksić.

urednik TV drame: Marko Novaković

mentor projekta: prof. Goran Peković

reditelj: Siniša Cvetić

scenarista: Katarina Mitrović

producent RTS: Biljana Dautović

producent FDU: Andrija Dujović Duja

direktor fotografije: Vladislav Andrejević

scenograf: Vladimir Ćirić

kostimograf: Milica Živković

kompozitor: Aleksandar Popović

montažer: Marija Đorđević

snimanje i obrada zvuka: Strahinja Milojević

proizvodnja: Radio-televizija Srbije i Fakultet dramskih umetnosti 2021. godine

Reditelj Siniša Cvetić.