U Kanu će po prvi put 20. i 21. maja biti predstavljena i održana sesija novoustanovljene platforme Frontières, usredsređene na žanrovske filmove i njihove producente i autore. Reč je o zajedničkom poduhvatu Međunarodnog filmskog festivala Fantasia i Marché du Film – Festival de Cannes, a uz finansijsku podršku Kreativne Evrope, programa Evropske unije.

Ova platforma u sadašnjem/ovogodišnjem obliku obuhvata sledeće:

  • Proof of Concept Presentation – predstavljanje koncepata učesnika Frontières foruma Finance & Packaging, nakon kog će uslediti ručak sa druženjem i povezivanjem po pozivu
  • Goes to Cannes – Buyers Showcase – predstavljanje 4 žanrovska filma u fazi postprodukcije, čiji su autori i producenti u potrazi za agentima prodaje. Agenti prodaje, distributeri i programeri filmskih festivala imaće priliku da otkriju žanrovske filmove u fazi nastanka. Ovo je deo kanskog odeljka Goes to Cannes.
  • Fantastic Fanatics Mixer – koktel sa druženjem i povezivanjem, po pozivu, na Plage des Palmes-u za članove žanrovske zajednice, gde će biti predstavljeni i drugi  industrijski događaji namenjeni žanrovskim istomišljenicima.

Platformu Frontières finansijski potpomaže Kreativna Evropa, program Evropske unije.

Više informacija i spisak žanrovskih projekata koji će ove godine tamo biti predstavljene možete naći ovde: http://frontieresmarket.com/en/plateforme-cannes

 Zoran Janković