Milenu Radulović gledali smo prvog dana 2018. godine u prvoj epizodi serije Pet, a u sredu, 17. januara, premijeru je imao film Patuljci sa naslovnih strana u kome ova mlada glumica tumači jednu od važnih uloga. Eto nama povoda za razgovor…

 Novo ste lice na našoj filmskoj sceni, da li bi mogli da se predstavite čitaocima našeg portala.

Ja sam Milena Radulović, iz Beograda sam, imam dvadeset i deve godine i vodolija sam u horoskopu. Završila sam Fakultet dramskih umetnosti, bavila sam se plesom, plivanjem i tenisom, govorim engleski i ruski. Volim da putujem i da čitam.

Kao Žaklina u Patuljcima

Kako je protekao rad na Patuljcima?

Protekao je u radosti, smehu i slozi. Rad na ovom filmu mi je mnogo značio i svakodnevno prijao, zbog atmosfere na setu, divnih kolega kojima sam bila okružena. Svakog dana rad je bio prožet zabavom, a ja sam iz dana u dan učila nove stvari i sticala iskustvo.

Da li je bilo teško pronaći pristup liku koji vam je poveren? 

Nije bilo teško. Žaklina je jedna od mnogih mladih devojaka koje hodaju Beogradom, i ja se osećam kao da Žaklinu dobro poznajem.

Na konferenciji za štampu sa rediteljem Miloradom Milinkovićem i koleginicom Jelenom Đukić

Mladi glumci često kažu da je saradnja sa iskusnijim kolegama dragocena. Da li je tako bilo i tokim rada na ovom filmu i, ako jeste, šta ste novo naučili? 

Naravno da jeste. Naučila sam s kakvom energijom se dolazi na set i koliko je takav pozitivan pristup vazan za sve ljude i shvatila da je to raspoloženje u stvari pravi profesionalizam. Naučila sam da budem koncentrisana u trenutku kada je potrebno, kada se radi,  i kako  da sačuvam svoju energiju za ono sto je suštinski važno, a da je ne trošim tokom dugih čekanja i pauza.  Posmatrala sam kako iskusne kolege rade i grade svoje likove i trudila se da zapamtim sve što mi se kao glumačko rešenje učinilo pametnim ili interesantnim.

Milena Radulović i Aleksandar Radojičić u filmu Patuljci sa naslovnih strana

Nedavno smo imali priliku da vas vidimo u prvoj epizodi serije Pet. Ispričajte nam nešto o ovom projektu… Šta gledaoci mogu da očekuju kada na  proleće krene prikazivanje serije i koloko je prva epizoda dobar reprezent onoga što će uslediti?

Tek dolazi vreme kada ćemo razgovarati opširnije o seriji Pet, mogu samo da kažem da je pilot epizoda lagana uvertira u ono što se zapravo dešava u seriji.

Komedija ili drama? Koji žanr vam više leži?

Drama.

Ekipa filma Patuljci sa naslovnih strana na konferenciji za štampu

Otkrijte nam svoje planove… Na čemu trenutno radite/šta pripremate?

Usavršavam ruski i čekam nastavak snimanja rusko-srpskog  filma Balkanska linija, u kom tumačim glavnu žensku ulogu, i nadam se novim ulogama i projektima. Uz to, počinjem da radim svoj master rad.

Razgovarao: Đorđe Bajić