Juče je u prostorijama Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1) i zvanično otpočeo četvrti po redu koprodukcijski market „Fest Forward“, koji Filmski centar Srbije organizuje u saradnji sa Jugoslovenskom Kinotekom i Festom. U sklopu ovogodišnjeg FEST Forwarda biće predstavljene dve selekcije projekata – izbor srpskih projekata u razvoju i odabir međunarodnih projekata koji se fokusiraju na priče za žene, o ženama i/ili koje režiraju žene.

Nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1.

Juče, u četvrtak, 28. feburara održano je predavanje Kako predstaviti sebe i svoj projekat predavačice Gabriele Brunnenmeyer, a evo i ostartka planiranih aktivnosti za ovogodišnje izdanje FEST Forward-a:

Program – Fest Forward  2018.

Mesto održavanja: Jugoslovenska Kinoteka, Uzun Mirkova 1

Petak, 2. mart

10:00 – 11:30 Fest Forward – Pičing sesija Women in Film (Multi sala na drugom spratu)

12:00 – 13:30 Fest Forward – Pičing sesija Nacionalna selekcija (Multi sala na drugom spratu)

Moderator obe sesije je Vladan Petković, filmski kritičar

Ove godine FEST Forward-u će prisustvovati i u učestvovati veliki broj cenjenih i traženih profesionalaca i eksperata iz različitih segmenata filmske industrije, među kojima su direktori filmskih fondova i centara šire shvaćenog regiona, filmski producenti, direktori i selektori filmskih festivala, direktori MEDIA desk-ova, visokopozicionarani predstavnici producentnskih i ostalih ersnafskih mreža filmskih sdtvaralaca, filmski konsultanti…

Više ovde.

Zoran Janković