Ovogodišnji 25. Festival autorskog filma pripremio je još jednu svetsku premijeru: rediteljka Marina Radmilac će 28. novembra (u Dvorani Kulturnog centra, sa početkom u 19 časova) predstaviti svoj dugometražni debi „WHO THE FUCK ARE YOU“.

Sinopsis: Aleksandar (glumi ga STRIKE) dolazi iz Brisela u Beograd, da bi rešio pitanje nasledstva, i s namerom da postavi operu „Ričard III“. Obuzet pitanjem identiteta, alkoholizmom, operom, ratom, ženama, art terapijom, kao i opsesijom sa svojim francuskim psihijatrom anarhistom (Deni Levan), Aleksandar u Beogradu prolazi kroz pakao i doživljava nervni slom.

Scenario za film „WHO THE FUCK ARE YOU“ napisali su STRIKE i Marina Radmilac, dok fotografiju i montažu potisuje Siniša Dugonjić. Glavnu ulogu tumači STRIKE, a značajnu epizodu ima Deni Lavan (Denis Lavant), kultni francuski glumac poznat po saradnjama sa Leosom Karaksom, Harmonijem Korinom i Kler Deni. Film je sniman sa malim budžetom i glavnom ekipom od četiri stalna člana, koji su morali da rade više poslova i da se lako prilagode svakoj situaciji. Takođe, ističu da je film sniman na javnim lokacijama gerila stilom, tačnije bez dozvole, što je po rečima ekipe, dalo dodatnu energiju procesu.

Pored Strajka i Levana, u filmu glume Marija Šević, Džordž Ilič (George Ilich), Lidija Andonov, Dragan Simeunović, Sofija Dimič (Sofia Dimich),  Dušan Vesić, Hulija Palermo (Gulia Palermo), Lidija Radmilac i drugi. Scenarista i glavni glumac filma , Kormoran Strajk  ističe da je primarno pozorišni glumac, te da se filmom pretežno bavi kao montažer, ali da ga je jedinstvenost projekta uverila da glumi, pored pisanja.

Rediteljka svoj film žanrovski definiše kao „crno-belu psihodelik pank dramu“ i dodaje: „Gledaoce očekuje rolerkoster emocija i stanja kroz koje prolazi glavni junak. Glasan, vizuelno upečatljiv film, s puno muzike. Tu je i Deni Lavant kao ludi psihijatar anarhista. Ako se budete u toku filma pitali WTF?, na pravom ste putu da razumete njegovu suštinu i ono što smo želeli da postignemo.“

Marina Radmilac je režirala nekoliko kratkih filmova. Njen film u jednom kadru „Dobro jutro“ je na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dobio nagradu za najbolji studentski film, a nagrađen je i prvom nagradom na festivalu u Hulu.

„WHO THE FUCK ARE YOU“ je nastao u srpsko-belgijskoj produkciji, producirali su ga OUR Satibara i KING Congo production. Ranije je bio poznat pod naslovima: „Aleksandar“, „Dream Baby Dream“ i „Operacija opera“. Film traje 80 minuta.

Đorđe Bajić