Prodaja ulaznica za FEST počela je juče, 25. januara. Po pristupačnim cenama, karte se mogu nabaviti na blagajnama dvorana u kojima se održava program FEST-a, kao i on-lajn putem sajta tickets.rs. U prvih sedam dana prodaje CEBEF je takođe omogućio popust od deset odsto na komplete po terminskim linijama, kao i na opciju „Moj komplet“ pri onlajn kupovini.

Ovogodišnje izdanje FEST-a održava se u znaku legendarnog Bekima Fehmijua, a u skladu sa omažem ovom velikom glumcu je i slogan festivala – Skupljači emocija, 48. FEST će otvoriti film „Otac“ Srdana Golubovića, koji će biti premijerno prikazan u okviru programa Panorama na predstojećem Berlinalu. Svečano zatvaranje biće održano u Kombank dvorani, a tom prilikom čuveni holivudski glumac, Džon Malkovič, izvešće muzičko-scenski performans pod nazivom „Muzički kritičar“. Mira Banjac, Kosta Gavras i Džon Malkovič ovogodišnji su laureati nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Karte za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine, sem na blagajnama tih dvorana, mogu se nabaviti i online putem TICKET VISION-a – www.tickets.rs, kao i na svim Ticket vision prodajnim mestima.

Prvih sedam dana prodaje odobrava se 10% popusta na komplete karata po terminskim linijama, i 10% popusta na online kupovinu u okviru akcije „Moj komplet“ (na 10 i više kupljenih ulaznica).

Đ. B.