Mladi reditelj David Jovanović priprema svoj diplomski film „Sunce nikad više“. Kako bi prikupila sav potreban novac, ekipa je pokrenula IndieGoGo kampanju. Projekat je već dobio podršku Filmskog centra Srbije, a dodatna sredstava su potrebna kako bi film bio snimljen na autentičnoj lokaciji u Bosni.

Film „Sunce nikad više“ donosi priču o sedmogodišnjem dečaku kome dom nestaje zbog otvaranja multikorporativnog rudnika u blizini. Dečak upoznaje surove zakone sveta odraslih kroz vizuru dečijeg optimizma, bajkovitosti i mistike. Film je delom inspirisan rediteljevim detinjstvom koje je proveo u Bosni u jednom malom mestu na obodima rudnika gvožđa blizu Omarske.

Pripreme za snimanje traju već godinu i po dana i ulaze u završnu fazu. Plan je da film bude sniman tokom 10 dana krajem februara 2021. godine. David Jovanović objašnjava „Ukoliko niste u mogućnosti da nam pomognete na ovaj način dovoljno je podelite sa svojim prijateljima, svaka pomoć je dobrodošla. Svakog ko bude pomogao ćemo redovno izveštavati o procesu, zahvaliti se u špici i naravno pozvati na premijeru.“

IndieGoGo kampanja se nalazi na ovom linku.

Đorđe Bajić