Izložba filmskih plakata „Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1965-1970“  u Kulturnom centru Obrenovca traje još danas,  3. juna 2021. godine, pa pozivamo zainteresovane da iskoriste priliku i posete je. Tokom trajanja izložbe organizovana je kreativna kradionica sa učenicima Osnovne škole „Posavski partizani“.

Decu je sa izložbom upoznala galeristkinja Ivana Gavrić, koja i vodi radionice u galeriji Doma kulture. Deca su imala priliku da vide plakate jugoslovenskog filma, a zadatak im je bio da crtanjem predstave svoj omiljeni film i naprave svoj plakat.

Podsećamo… Za izložbu „Tragovi jednog vremena“ – Filmski plakat 1965-1970“  odabrano je 50 plakata filmova koji su nastali 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, i predstavljaju značajna dela jugoslovenske kinematografije, kao što su „Skupljači perja”, „Kad budem mrtav i beo”, „Rani radovi”, „Marš na Drinu”, „Kapetan Leši” i mnogi drugi.

Nakon Beograda i Obrenovca, izložba će obići više od dvadeset gradova i mesta širom Srbije i biće postavljena u bioskopima i kulturnim centrima članica Mreže kinoprikazivača Srbije. U tom smislu, planirano je gostovanje ove izložbe u sledećim gradovima i mestima naše zemlje: Kovin, Trstenik, Lazarevac, Grnji Milanovac, Čajetina, Zrenjanin, Novi Pazar, Kanjiža, Jagodina, Loznica, Aleksinac, Požarevac, Pančevo, Doljevac, Sombor, Lajkovac, Kragujevac, Čačak…

Tekst: Đorđe Bajić
Foto: Ivana Gavrić