SRB ENG

Počinje 4. izdanje programa Circle Women Doc Accelerator

08. jun 2021. | Autor: Đorđe Bajić
Danas počinje četvrto izdanje programa CIRCLE Women Doc Accelerator. U okviru ovogodišnjeg programa biće organizovan masterklas program za sve filmske profesionalce i zainteresovanu publiku. Jedna od ovogodišnjih učesnica jeste i rediteljka Maja Medić, čiji je projekat podržan od strane FCS-a na Konkursu za Sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova, a isti se razvija kroz ovogodišnji CIRCLE program.

Trening program namenjen rediteljkama i producentkinjama dokumentarnog filma, CIRCLE Women Doc Accelerator, ove nedelje otvara svoje četvrto izdanje. 12 učesnica iz celog sveta, pažljivo su odabrane između više od 70 prijava iz 45 zemalja. Prvobitno planiran da se održi u Srbiji i Hrvatskoj, Modul 1 startuje virtuelno i traje do 25. juna.

MODUL 01: 8-25. jun 2021, Srbija / Hrvatska (onlajn)
MODUL 02: 23-27. septembar 2021, Crna Gora (Tivat)
MODUL 03: jaunar 2022, Italija (When East Meets West, Trst)

Za odabrane učesnice, program daje šansu rada sa vodećim ekspertima i uspešnim profesionalcima – sa ciljem unapređivanja projekata, profesionalnih veština, kreiranja produkcijskih strategija, prezentovanja projekata široj publici, ali i izgradnje održivih poslovnih modela i povezivanjem sa globalnom profesionalnom zajednicom.

CIRCLE 2021 UČESNICE:

Costanza Julia Bani – producentkinja (Švedska)
Cordelia Dvorak – rediteljka, producentkinja i scenaristkinja (Nemačka/Slovenija)
Zaina Erhaim – rediteljka i producenktinja (Sirija)
Maria Ibrahimova – producentkinja (Azerbejdžan)
Dani König – rediteljka (Nemačka)
Maja Medić – rediteljka i producentkinja (Srbija)
Victoria Mendonça – rediteljka (Brazil)
Andreja Čebatavičiūtė – producentkinja (Litvanija)
Zipporah Nyaruri – rediteljka i producentkinja (Kenija)
Anna Shalashina – producentkinja (Rusija)
Ayse Toprak – rediteljka i scenaristkinja (Turska)
Rieneke Van Santen – producentkinja i ko-rediteljka (Holandija)

Za više informacija o ovogodišnjim CIRCLE učesnicama, kliknite OVDE.

Mentori koji će raditi sa učesnicama tokom Modula 01 istaknuti su profesionalci : producentkinja Paula Vaccaro (Velika Britanija), rediteljka i producentkinja Diana El Jeiroudi (Sirija/Nemačka), ekspertkinja za filmski marketing Joanna Solecka (Poljska), montažerka i scenaristkinja Yael Bitton (Francuska, Švajcarska), rediteljka Salomé Jashi (Gruzija), psihološkinja Rebecca Day (Velika Britanija), producentkinja i scenaristkinja Bianca Oana (Rumunija) i producentkinja Vanja Jambrović (Hrvatska).

Đ. B.