Mreža festivala Jadranske regije (Sarajevo FF, FF Herceg Novi, Zagreb FF i FAF Beograd), poziva studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koja će se održati u okviru hercegnovskog Filmskog festivala, između 1. i 7. avgusta 2021. godine.

Prihvatiće se prijave studenata filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji bi voleli da se bave pisanjem filmske kritike.

Zainteresovane molimo da između 6. i 19. jula 2021. pošalju:

  • kratku biografiju
  • motivaciono pismo (do 1200 karaktera sa razmacima, objasniti zašto vas zanima filmska kritika i navesti nekoliko novijih filmskih naslova o kojima biste pisali tokom radionice)
  • kritiku filma po želji (do 600 riječi)

Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a učesnici će osim mentorskog rada i predavanja, moći da prate kompletan filmski program festivala. Po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice biće predstavljeni i na ostalim festivalima iz Mreže festivala Jadranske regije.

Prijave na sledećem linku.

Ukoliko imate dodatna pitanja, pišite na: filmfestivalhn@gmail.com